Chcete pripraviť rýchlu a chutnú vegánsku chuťovku na večerné posedenie? Dnes vám predstavíme recept na tuniakový tatarák, ktorý je nielen chutný, ale aj bez alergénov, ako sú lepok, sója, vajcia a laktóza. Tento jednoduchý recept vás prekvapí svojou lahodnou kombináciou chutí.
Potrebujete len 30 minút!
S touto chuťovkou si poradíte rýchlo a jednoducho, a preto je ideálnou voľbou na večerné posedenie napríklad pri filme. Pripravte si ingrediencie a začneme!
Ingrediencie:
- 150 g tuniaka
- 1 ks jarnej cibuľky
- 1 ks chilli papričky
- 1 strúčik cesnaku
- 1 čajová lyžica olivového oleja
Postup:
- Tuniaka nakrájame na drobné kúsky, rovnako ako jarnú cibuľku a chilli papričky. Cesnak nakrájame na plátky.
- Na olivovom oleji krátko opečieme plátky cesnaku na miernom ohni. Potom cesnak vyberieme a na výpeku orestujeme 1 ks jarných cibúľok a 1 ks chilli papričiek (cesnak vyhodíme).
- Orestovanú jarnú cibuľku spolu s chilli papričkami zmiešame s čerstvou jarnou cibuľkou, chilli papričkami a tuniakom.
- Dochutíme podľa potreby.
- Tuniakový tatarák podávame s obľúbeným druhom pečiva.
Tento recept na tuniakový tatarák je nielen jednoduchý, ale aj lahodný. Bude skvelou voľbou pre tých, ktorí nekonzumujú mäso (okrem rýb), ale aj pre všetkých milovníkov dobrej a zdravej stravy. Nezabudnite si prichystať vaše obľúbené pečivo na natretie si tejto lahodnej pochúťky!