Rybacia polievka je jedným z tých jedál, ktoré okamžite prenesú vaše chute na pobrežie Sicílie. Táto jednoduchá a zároveň výnimočne lahodná polievka v sebe ukrýva bohatstvo chutí z morských hlbočín. Poďme sa spoločne ponoriť do prípravy tohto jedinečného receptu.
Ingrediencie
- 250 g tuniaka
- 300 g pstruha dúhového
- 300 g kreviet (olúpaných)
- 1 ks cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 ks petržlenu
- 2 ks čerstvé chilli papričky
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 1 pohár suchého bieleho vína (300 ml)
- 700 g cherry paradajok (nadrobno nakrájané) alebo rajčinového pretlaku
- 1 pohár rybacieho vývaru alebo vody (300 ml)
- ½ citrónu
- soľ
- čerstvo nasekané čierne korenie
- nasekaná petržlenová vňať
Postup
- Začneme prípravou základu polievky. Nakrájame cibuľu, cesnak, chilli papričky a petržlen na čo najmenšie kúsky.
- V hrnci si zohrejeme olivový olej a orestujeme nakrájané suroviny do mäkka.
- Pridáme suché biele víno a paradajky a dusíme ich spolu 30 minút, čím vytvoríme bohatú základňu pre našu polievku.
- Medzitým si pripravíme ryby. Nakrájame tuniaka, pstruha dúhového a krevety na väčšie kusy, aby náš tanier polievky ožil bohatými farbami a textúrami.
- Ryby vložíme do hrnca s dusenými základmi a povaríme ich spolu ďalších 10 minút, čím spojíme všetky chutné zložky.
- Na záver dochutíme rybiacu polievku soľou, čerstvo nasekaným čiernym korením a kvapkou citrónovej šťavy, ktorá prinesie osviežujúci nádych do každej lyžice.
Rybacia polievka je pripravená na servírovanie.
Podávame ju posypanú nasekanou petržlenovou vňaťou a štipkou olivového oleja, čo dodá tomuto jedlu ešte viac lahodných tónov. Bon appétit!