Bezlepkový sviatočný koláč s kurkumou

Vytvorte si vlastný sviatočný zážitok s touto lahodnou bezlepkovou dobrotou. Bezlepkový sviatočný koláč s kandizovaným ovocím oslní vaše chuťové poháriky, a to bez jediného alergénu, ako je lepok, sója, kukurica a arašidy. A pre tých, ktorí preferujú alternatívu ku kravskému mlieku, tento recept je tiež vhodný pre ľudí trpiacich laktózovou intoleranciou.

Vnútro a vonkajšok

Tento bezlepkový sviatočný koláč s kandizovaným ovocím skrýva vnútri svoju vláčnu a nádherne voňavú podstatu.

Ako sme spomenuli, používame kandizované ovocie spolu s tajomnou zložkou, ktorou je Kurkuma latte, ktorú vám bližšie predstavíme v tomto článku.

Ingrediencie

  • 250 g bezlepkovej hladkej zemiakovej múky
  • 200 g bezlepkovej hladkej bielnej ryžovej múky
  • 100 g bezlepkovej hladkej ovsenej múky
  • 50 g bezlepkovej mandľovej múky
  • 4 celé vajíčka
  • Skorocel indický (psyllium)
  • Kozie maslo
  • Kandizované ovocie (jahody, višne, goji)

Múka, ktorá robí rozdiel

Múka je tým, čo dáva tomuto koláču jeho jedinečnú štruktúru a chuť. Použili sme štyri druhy prirodzene bezlepkových múk, aby sme dosiahli dokonalý výsledok:

  1. Bezlepková hladká zemiaková múka: Je to táto múka, ktorá robí koláč vláčnym a bez chuti či arómy. Obsahuje škrob, ktorý je kľúčový pri bezlepkovej strave. Môžete ju nahradiť tapiokovou múkou.
  2. Bezlepková hladká biela ryžová múka: Má rovnako všestranné využitie ako zemiaková múka a môže sa kombinovať s ľubovoľnou inou bezlepkovou múkou.
  3. Bezlepková mandľová múka: Táto mandľová múka je úžasnou náhradou za klasickú pšeničnú múku, s hrubšou zrnitosťou a vysokým obsahom vlákniny, bielkovín a zdravých tukov.
  4. Bezlepková hladká ovsená múka: Ovsená múka pridáva jemnú arómu a chuť po mandliach a viaže tekutiny do gélovitej štruktúry. Môžete ju nahradiť cirokovou múkou alebo pohánkovou múkou.

Vajíčka a skorocel indický (Psyllium)

Celé vajíčka a skorocel indický (psyllium) spoločne tvoria spojivo v tomto recepte. Môžete nahradiť vajíčka banánmi alebo detskou jablkovou výživou, ale buďte opatrní na pomer tekutín v recepte. Skorocel indický (psyllium) sa pridáva na zahustenie a zlepšenie stráviteľnosti.

Kozie maslo a jeho alternatíva

Tukovou zložkou je kozie maslo, ktoré je vhodné pre ľudí s alergiou na kravskú bielkovinu alebo laktózovou intoleranciou. Môžete ho nahradiť kokosovým maslom alebo (ghee maslom) alebo kokosovým olejom.

Tajomná zložka – Kurkuma

Výnimočnosť tohto koláča spočíva aj v tajomnej zložke – Kurkuma latte. Tento práškový nápoj obsahuje nielen kurkumu, ale aj ďalšie zdravé prísady, ako je zázvor, cejlónska škorica, kardamón, čierne korenie, kajenské korenie, vanilka, himalájska soľ, kokosový prášok a kokosový cukor.

Takže vykročte smerom k tomuto lahodnému sviatočnému koláču a užite si ho všetci – bez ohľadu na alergény či preferencie stravy. Vaše chuťové bunky budú na vás pamätať.

4.6/5 - (11 votes)

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Najnovšie články

Podobné články