Ako pripraviť krevety? Rýchly a chutný recept!

Krevety sú skvostnou pochúťkou, ktorú si môžete pripraviť v pohodlí svojej kuchyne. Tento rýchly návod vám ukáže, ako pripraviť krevety plné chuti, s pikantným nádychom a osviežujúcim citrónovým akcentom. Stačí sa držať jednoduchého postupu a bude to hotové v pár minútach!

Ingrediencie

  • 250 g kreviet (olúpaných a vyčistených)
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku (nasekaného)
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Šťava z polovice citróna
  • Čerstvá nasekaná petržlenová vňať (na ozdobenie)

Ako olúpať krevety?

Neviete, ako olúpať krevety? Máme pre vás návod.

Olúpať krevety je ľahké:

  1. Ostrý nožík: Začnite tým, že vezmete ostrý nožík.
  2. Chvostík: Uchopíte krevetu za chvostík, ktorý je užší.
  3. Odrežte chvostík: Odrežte chvostík nožíkom (môžete ho aj ponechať a bude slúžiť ako „držiak“ pri jedení).
  4. Odstráňte pancier: Pomocou prstov odlúpte šupky od tela krevety.
  5. Črevá: Ak je potrebné, odstráňte črevá zo stredu krevety.
  6. Opláchnite: Na záver krevetu dôkladne opláchnite pod tečúcou vodou.

Teraz máte olúpané krevety pripravené na varenie alebo smaženie!

Stále nič? Pozrite si toto video:

Postup

  1. Pripravte krevety: Krevety si dôkladne opláchnite pod tečúcou vodou a nechajte ich odkvapkať na cedníku. Odstráňte chvostík a črevá.
  2. Rozohrejte olej: V panvici zohrejte olivový olej na strednej teplote.
  3. Pridajte cesnak: Pridajte nasekaný cesnak do rozohriateho oleja a orestujte ho asi 1-2 minúty, kým nezačne voňať.
  4. Pridajte krevety: Pridajte krevety do panvice s cesnakom. Osolte a okoreňte podľa chuti. Smažte krevety 2-3 minúty na každej strane, kým nezískajú krásnu zlatohnedú farbu a neprejdú na ružovo.
  5. Citrón na záver: Z panvice stiahnite a okamžite pokvapkajte krevety čerstvou citrónovou šťavou. To dodá jedlo osviežujúcu chuť.
  6. Servírujte: Krevety preložte na tanier, posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a okamžite podávajte.

Záver

Týmto jednoduchým návodom na prípravu kreviet ste si práve pripravili skvelý pokrm plný lahodnej chuti. Soľ, korenie a citrón spolu vytvárajú harmonickú kombináciu, ktorá očarí vaše chuťové poháriky. Užite si tieto krevety samostatne alebo ich použite ako prílohu k ďalším jedlám. Bon appétit!

4.7/5 - (8 votes)

Najnovšie články

Podobné články