Čarodejnice (seriál) ZADARMO na Voyo

Seriál Čarodejnice (v origináli Charmed) patrí medzi kultové fantasy-dramatické seriály, ktoré si získali obrovské množstvo fanúšikov po celom svete, vrátane Slovenska. Tento americký televízny seriál, ktorý sa vysielal v rokoch 1998 až 2006, sleduje osudy troch sestier Halliwellových, ktoré objavia svoje magické schopnosti a začnú bojovať proti temným silám ohrozujúcim svet.

 

Čarodejnice a ich hlavné postavy

Seriál Čarodejnice sleduje osudy štyroch sestier Halliwellových, ktoré sú obdarené magickými schopnosťami a spoločne tvoria Moc Troch, najvyššiu silu dobra.

Každá zo sestier má jedinečné schopnosti, ktoré využívajú na boj proti démonom a ochranu nevinných.

Seriál sa sústreďuje na ich osobné a magické výzvy, pričom sa musia vyrovnávať so stratami a nájsť rovnováhu medzi osobným životom a bojom proti zlu.

Prue Halliwellová

Prudence „Prue“ Halliwellová, ktorú v seriáli stvárnila Shannen Doherty, je najstaršia zo štyroch sestier Halliwellových a jedna z hlavných postáv seriálu Čarodejnice.

Prue má mimoriadne silné magické schopnosti, ktoré využíva na ochranu nevinných ľudí a boj proti démonom. Spolu so svojimi sestrami Piper a Phoebe tvorí Moc Troch, čo je najvyššia sila dobra v magickom svete.

Prue ovláda telekinézu, teda schopnosť hýbať predmetmi pomocou svojej mysle, a neskôr sa u nej prejaví aj schopnosť astrálnej projekcie, ktorá jej umožňuje posielať svoju astrálnu podobu na iné miesta, zatiaľ čo jej fyzické telo zostáva nehybné. Prue je pre svoju moc cieľom mnohých démonov, ktorí sa ju snažia zlikvidovať, čo sa nakoniec podarí démonovi Shaxovi. Prue sa obetuje, aby ochránila iných, čím sa stáva tragickou hrdinkou seriálu.

Piper Halliwellová

Piper Halliwellová, ktorú hrá Holly Marie Combsová, je druhá najstaršia sestra a po smrti Prue preberá úlohu najstaršej sestry.

Piper má schopnosť molekulárneho spomalenia, čo znamená, že dokáže zastaviť čas a zmraziť všetko okolo seba na určitý časový úsek. Neskôr sa jej schopnosti rozšíria o molekulárne urýchľovanie, čo jej umožňuje spôsobovať explózie.

Piper je známa svojou starostlivou a citlivou povahou, často sa snaží udržať rodinu pohromade aj v tých najťažších situáciách.

Je vydatá za Lea, svetlonoša, a spolu majú dvoch synov, Wyatta a Chrisa, a dcéru Melindu. Piper je v seriáli zobrazovaná ako silná žena, ktorá prekonáva množstvo osobných aj magických výziev.

Phoebe Halliwellová

Phoebe Halliwellová, ktorú stvárnila Alyssa Milano, je najmladšia sestra na začiatku seriálu, no po smrti Prue sa stáva prostrednou sestrou. Phoebe je známa svojou bezstarostnou a dobrodružnou povahou.

Medzi jej hlavné magické schopnosti patrí schopnosť mať predtuchy, ktoré jej umožňujú vidieť útržky z budúcnosti alebo minulosti.

Neskôr sa u nej prejaví aj schopnosť levitácie a empatie, čo jej umožňuje vnímať a ovplyvňovať emócie iných ľudí.

Phoebe si prechádza výrazným vývojom, od mladistvej bezstarostnosti až po zrelú ženu, ktorá nachádza svoju životnú lásku v anjelovi lásky, Cupidovi menom Coop, s ktorým má tri dcéry. Jej príbeh je plný lásky, strát a osobného rastu.

Andy Trudeau

Andy Trudeau, ktorého stvárnil T. W. King, je prvou veľkou láskou Prue Halliwellovej. Andy a Prue sa poznajú od detstva, kedy spolu chodili na strednú školu, ale ich cesty sa neskôr rozišli. Znova sa stretávajú v prvom diele seriálu, keď Phoebe zažije malú nehodu a Andy, ktorý pracuje ako policajt, je privolaný na miesto činu.

Ich vzťah je komplikovaný tým, že Andy spočiatku netuší, že Prue je čarodejnica. Po tom, ako sa to dozvie, musí sa vyrovnať s novou realitou, čo ich vzťah veľmi ovplyvní. Napriek tomu, že sa snaží Prue a jej sestry ochraňovať, jeho život tragicky končí, keď ho v závere prvej série zabije démon Rodriguez. Andyho smrť je jedným z emocionálne najsilnejších momentov v seriáli, ktorá hlboko zasiahne Prue a motivuje ju v ďalšom boji proti zlu.

Hrajú: Holly Marie Combs, Alyssa Milano, Rose McGowan, Shannen Doherty, Brian Krause, Julian McMahon, Dorian Gregory, Kaley Cuoco, Ted King, Rebecca Balding, James Read, Ivan Sergei, Josh Hutchinson, Greg Vaughan, Billy Drago, Lochlyn Munro, Michael Bailey Smith, Eric Dane, Nick Lachey, Robert Merrill, Camille Langfield, Billy Zane, Carlos Gómez, Daniel Dae Kim, Edoardo Ballerini, Krista Allen, Victor Webster a ďalší… (zdroj)

Prvá séria

Dej seriálu Čarodejnice začína príchodom Phoebe (Alyssa Milanová) späť do rodného San Francisca, kde sa znovu stretáva so svojimi sestrami Piper (Holly Marie Combsová) a Prue (Shannen Dohertyová).

Už v prvej epizóde sestry objavia Knihu Tieňov, ktorá odhalí ich magické schopnosti. Prue získa telekinézu, Piper schopnosť zmrazovať čas a Phoebe predtuchy budúcnosti.

Spoločne začnú bojovať proti démonom a čarodejníkom, ktorí ohrozujú nevinných ľudí.

čarodejnice

Neskoršie série – nová sestra Paige

V štvrtej sérii sa po smrti Prue do príbehu zapája nová sestra, Paige (Rose McGowanová), ktorá je nevlastnou sestrou Halliwellových.

Paige má schopnosť orbing, ktorú zdedila po svojom otcovi, nosičovi svetla.

Seriál pokračuje v napínavom tempe, pričom sestry čelia čoraz mocnejším nepriateľom, vrátane Zdroja zla.

Piper ako hlavná postava

Hlavnou protagonistkou celého seriálu je sestra Piper, ktorú stvárnila Holly Marie Combsová.

Piper sa stala jednou z najobľúbenejších postáv seriálu vďaka svojej schopnosti zmrazovať čas, ale aj pre jej citlivý prístup k rodine a priateľom.

Piper prešla počas ôsmich sérií veľkým vývojom, od starostlivej sestry až po silnú a nezávislú ženu, ktorá je pripravená chrániť svoju rodinu za každú cenu.

Kľúčové momenty seriálu

Jedným z kľúčových momentov seriálu je príchod právnika Colea Turnera, ktorého stvárnil Julian McMahon.

Cole sa postupne zamiluje do Phoebe, avšak neskôr sa ukáže, že je démonom Belthazarem.

Ich vzťah je plný zvratov a drámy, pričom Cole sa stáva jedným z najzaujímavejších a najkomplexnejších postáv seriálu.

Smrť Prue a príchod Paige

Ďalším zásadným momentom je smrť Prue, ktorá otriasla celým svetom fanúšikov. Táto udalosť pripravila pôdu pre príchod Paige, ktorá priniesla do seriálu novú dynamiku a sviežosť. Paige sa rýchlo integrovala do života Halliwellových a stala sa neodmysliteľnou súčasťou tímu.

Všetky časti seriálu

  1. Vyššie sily
  2. Stará láska nehrdzavie
  3. Ďakujem, že nemeníš tváre
  4. Rande s mŕtvym
  5. Vyvolávač snov
  6. Svadba z pekla
  7. Štvrtá sestra
  8. Pravda je vo hviezdach… a bolí
  9. Bosorkin návrat
  10. Bosorácka závisť

Ďalšie časti nájdete tu.

Záver a dedičstvo seriálu

Seriál Čarodejnice sa skončil po ôsmej sérii, pričom jeho posledná epizóda bola odvysielaná v roku 2006.

Napriek tomu, že od poslednej klapky uplynulo už mnoho rokov, Čarodejnice zostávajú jedným z najpopulárnejších seriálov vo svojom žánri.

Na Slovensku sa tento seriál vysielal na TV Markíza a dodnes má svojich verných fanúšikov.

Dnes si môžeme tento úspešný seriál pozrieť znova, a to úplne zadarmo na platforme Voyo. Čarodejnice (seriál) tak opäť ožívajú na obrazovkách, kde môžeme znovu prežívať magické dobrodružstvá sestier Halliwellových.

 

Záver

Čarodejnice (seriál) nie je len obyčajný fantasy seriál. Je to príbeh o rodine, láske, obetavosti a boji proti zlu, ktorý si získal srdcia miliónov divákov. Ak ste ho ešte nevideli, alebo si ho chcete pripomenúť, neváhajte a pozrite si ho zadarmo na Voyo.

5/5 - (2 votes)

Najnovšie články

Podobné články