Jednoduchá rybacia polievka – Rýchly recept

Rybacia polievka je jedným z tých jedál, ktoré okamžite prenesú vaše chute na pobrežie Sicílie. Táto jednoduchá a zároveň výnimočne lahodná polievka v sebe ukrýva bohatstvo chutí z morských hlbočín. Poďme sa spoločne ponoriť do prípravy tohto jedinečného receptu.

Ingrediencie

  • 250 g tuniaka
  • 300 g pstruha dúhového
  • 300 g kreviet (olúpaných)
  • 1 ks cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 ks petržlenu
  • 2 ks čerstvé chilli papričky
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 pohár suchého bieleho vína (300 ml)
  • 700 g cherry paradajok (nadrobno nakrájané) alebo rajčinového pretlaku
  • 1 pohár rybacieho vývaru alebo vody (300 ml)
  • ½ citrónu
  • soľ
  • čerstvo nasekané čierne korenie
  • nasekaná petržlenová vňať

Postup

  1. Začneme prípravou základu polievky. Nakrájame cibuľu, cesnak, chilli papričky a petržlen na čo najmenšie kúsky.
  2. V hrnci si zohrejeme olivový olej a orestujeme nakrájané suroviny do mäkka.
  3. Pridáme suché biele víno a paradajky a dusíme ich spolu 30 minút, čím vytvoríme bohatú základňu pre našu polievku.
  4. Medzitým si pripravíme ryby. Nakrájame tuniaka, pstruha dúhového a krevety na väčšie kusy, aby náš tanier polievky ožil bohatými farbami a textúrami.
  5. Ryby vložíme do hrnca s dusenými základmi a povaríme ich spolu ďalších 10 minút, čím spojíme všetky chutné zložky.
  6. Na záver dochutíme rybiacu polievku soľou, čerstvo nasekaným čiernym korením a kvapkou citrónovej šťavy, ktorá prinesie osviežujúci nádych do každej lyžice.

Rybacia polievka je pripravená na servírovanie.

Podávame ju posypanú nasekanou petržlenovou vňaťou a štipkou olivového oleja, čo dodá tomuto jedlu ešte viac lahodných tónov. Bon appétit!

4.9/5 - (8 votes)

Najnovšie články

Podobné články